- Inspererad!
Hej på er!
Igår så kollade jag på Leilas Jul. och jag typ älskar allt som hon gör. och tänkte testa på att göra det hon gjorde igår, saffransskorpor, då jag inte är något fan av saffran så förväntade jag mig inte så mycket, mig inte så mycket.. men ack så goda dom vart! så tänkte dela med mig av receptet!
Saffrans skorpor.
100 g smör
1 g saffran
2 ägg
1.5dl strösocker
5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1,5 dl hel sötmandel
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.
5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
7. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
9. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).