Äntligen fredag!

Hej!
Snacka om att denna fredag var välkommen, känns som jag har haft så sjukt mycket att göra som senaste veckorna, allrahelst denna, så jag kan kräkas, jag har lagt mig på kvällarna med kroppen full med stress, och kan inte koppla av, för jag bara ligger och tänker, plus att grannen ovanför alltid går med sina klackskor inne, så jag håller på att bli tokig, trotts klagomål, så bryr hon sig inte, jag börjar lessna på att aldrig få sova ordentligt, när vi var hemma vid mamma sist, när begravningen var, så var det helt tyst, så lugnt, och vakna inte en enda gång på natten, och somnade på en minut, då kände jag mig verkligen utvilad... ska man verkligen behöva åka bort för att få sömn??

Men denna vecka har det iallafall vart fullt upp.. stress och planering i måndags, på onsdagen var det dax att sätta fart, först möte med studievägledaren, då jag fick en bra nyhet, Jag behöver inte plugga massa tråkiga kärnämnen i början av januarie, vilket jag bävat över, jag vet att dte skulle behövas, men det har inte känts helt okej, och ändå känts "onödigt" att ta en jäkla massa studielån för att plugga tråkiga ämnen, som jag vet att jag skulle tröttna på, och det skulle förmodligen inte funka.. jag hade alltså tänkt plugga det i ett halvår i väntan på att  jag skulle hoppa på omvårdnad.
Men nu behöver jag inte göra det, utan jag har sökt in till omvårdnad i januari, en kurs som först inte skulle vara, men som blivit ändå.. och annelie trodde med all säkerhet att jag skulle komma in, och det hoppas jag med! så om jag nu kommer in, så är jag undersköterska om 1,5 år, Härligt med en till utbildning!
När jag kom hem från kursen , så var det bara att sätta fart och baka, det vart 4 kladdkakortill avslutningen, sedan så vart det en plåt med nougatrutor till partyt på torsdagen!

I torsdags hade jag bokat in ett kryddpart, hade bjudit in en hel drös med folk, men trodde inte att alla skulle komma, en eller ett par brukar ju kanske inte dyka upp, eller blir någon sjuk eller liknande, men alla utom mamma kom, så vi vart 15 stycken, det bjöds på ostbricka, och wook, och grönsaker och dipp, jag tror att det vart uppskattat av många, med tanke på att summan jag sålde för vart välldigt hög, och slutade med att jag fick 550 kronor i rabatt på det jag köpte, som inte alls vart många kronor, sånt gillar jag, och jag gillade kvällen i allmänhet när det kom så mycket folk :)

Idag hade vi avslutning på min kurs, vilket var trevligt men ändå tråkigt, kommer ju sakna dom flesta i gruppen, vi har fått en bra gemenskap, och kommer bra överens, tur att facebook finns, så man kan hålla kontakten, Jenny kommer jag träffa en hel del eftersom vi kommer att ha  veckors praktik ihop, och antar att man kommer att få träffa Linda en hel del med, vi har fått en fin kontakt, alltid kul med nya vänner!

Så denna fredag var väldigt välkommen efter denna stressiga vecka, även om jag vet att jag stressar lite överdrivet ibland, men jag är nog en sådan person!

När jag kom hem från tierp idag så diska jag upp allt från gårdagen, vart ju typ tusen kaffekoppar och tusen glas.. så kom Sandra hit på besök, var skönt att få träffas , var ett tag sedan, vart några timmars prat och kaffedrickande, var ett härligt avslut på veckan!

Nu ska jag snart krypa ner i sängen och hoppas på att jag får sova, men precis innan jag somnar in så kommer väl klacksko människan börja steppa där uppe!



♥Skänker även en stor tanke till min vän Sarah, jag tänker på er hela tiden, och kan aldrig säga att jag förstår vad du går igenom, för det gör jag inte.. du är en stark människa, och jag hoppas att allt blir bra ändå, ingen borde få genomgå det ni går igenom, världens värsta mardröm! ♥

- Näst sista veckan!

God kväll på er!
Idag var det dax att åka in på projektet igen, fast orkade knappt gå upp, grannen ovanför förstör iallafall min sömn.. sista gången jag kollade på klockan så var den halv tre, och människan gick fortfarande runt med sina klackar, en lapp är lämnad i vid henne för ett tag sedan, bankningar i taket så hon ska förstå att man går inte inne med klackskor hela nätter.. visst, dagar får man väl ta, det är ju dagtid, men man behöver inte gå heeela kväller och nätter, sedan att hon möblerar om, och låter vattenkranen stå på.. så idag hamna det en lapp till i lådan, att vi blir störda, ger hon sig inte, så får vi väl ringa hyresvärden.. för störande är det!

Men iallafall, upp kom jag, och iväg, vi började morgonen med att få massa papper på frågor som tas upp på en intervju, så man kan vara förberedd, sedan fick vi vara i smågrupper och inervjua varandra, väldigt händelserikt, och lärande, kul att alla i gruppen är så nära, så vi gör allt till en rolig grejj!

På eftermiddagen hade vi ett semenarium med en kvinna som arbetar som alkohol och drog terapeft, det var nog det bästa semenarium vi haft, och det tyckte nog vi alla som var där, alla var tysta, ingen som avbröt, ingen som ville ta rast, alla satt tysta och lyssna.. hon som var där var nykter alkoholist, och firade 16år som nykter i oktober, fruktansvärt stark kvinna, som prata om så mycket som stämde in så mycket på en del människor som finns omkring mig, som om folk som nekar sina alkoholproblem och drogmissbruk, om att hon var uppvuxen med en pappa som söp ihjäl sig, och en mamma som var alkis, som även hon söp ihjäl sig.. när hon var liten och var som en mamma över sin mamma, så skydda hon sin mamma, genom allt, även om hon inte skulle ha gjort det.. det är så svårt att förklara, alla borde gå på ett sånt semenarium.. en sak som jag tyckte var bra sagt , som hon har hört av många alkoholister som kommit för att prata med henne var:

 " Nej jag har inte problem med alkoholen, jag är inte alkis, jag köper inte starköl, jag dricker lättöl, och dricker man bara lättöl, så har man inte problem"

Och dom orden har jag hört många gånger... men dom orden stämmer inte!

Det var mycket känslosammt, man fick höra en del saker av andra i gruppen som gjorde att man fick ryssningar..
Det finns så mycket "gömda saker" man kommer aldrig kunna föreställa sig hur det är..

Känner att det vart väldigt sluddrigt skrivet, men för tillfället struntar jag i det!

Imorrsn så ska vi på studiebesök, jag har en aning om att vi ska till arlanda, vi åker tidigt, ska samlas innan åtta vid stationen, sedan får vi sluta!
Sedan så åker Erik och jag till mamma och pappa på kvällen, för på torsdag blir det en jobbig dag.. då är det begravningen :(


Nej nu ska jag krypa ner i soffan och kika tv, medans regnet smattrar mot rutan!



- Söndag

Hej på er!
Då börjar kvällen sakta med säkert komma, Erik sitter och målar på sina tavlor, och jag springer runt som en yr höna av tristess, har kastat alla blommor på balkongen som vart döda i ett x antal månader , diskat amys matskålar och ställt fram nytt, hon har som en buffe varje gång hon går till matplatsen, en skål med torrfoder, en skål med blötmat, en skål med vatten, och en skål med grädde, hon har det bra hon :)

I fredags så var jag som vanligt i skolan, men konstigt nog så längtar jag dit varje dag, jag trivs med människorna som är i min grupp, vi är tajta, vi pratar extremt mycket, om allt, det är nästan så det är en familjekänsla över oss alla, och jag tror nog inte bara att det är jag som känner så! :)
När vi hade slutat och jag väntade på bussen så tog jag, jenny och linda en snabbfika innan min buss kom!

När jag kom hem där ifrån så gjorde erik sig iordning, så gick vi upp till pelle och mia, för pelle fyllde år, så vi fika lite och åt smörgåstårta, innan vi gick hem och låg halvdöda i soffan!

I lördags så var erik och jag en sväng till Tierp, var på utförsäljningen på möbeln, där det alltid finns skit, och inte är det billigt heller.. men jag fastna för en skaljacka som var vind och vatten tät, en röd och svart, enligt mig riktigt snygg.. jag stod och kolla lite på den, och gick där ifrån, gick tillbaka, och skulle bara testa.. jag har så svårt att hitta jackor som sitter bra, i lagom längd.. och denna satt perfekt, perfekt över magen så jag kan även ha en tjocktröjja under, den gick ner lite länbgre, och täcker rumpan så man slipper frysa om den... men tog av den igen.. kände mig lite småbesviken, den kosta ändå 399 kronor och hade kostat 1500 på intersport..  känns ändå som mycket pengar för den som inte har så mycket, men det löste sig, så jag köpte jackan, skönt med en höstjacka :) och jag älskar den!

När vi kom hem där ifrån så gick vi ut en sväng, till lekparken, tog med oss pelle, mia och jonte, och systemkameran och gick dit för att ta lite kort och umgås!

När vi kom hem igen så lagade vi till middag och åt, och mös ner oss i soffan, sedan kika vi hockey (eller erik kolla mer) och åt lite ost och kex och tog ett glas vin!
Frammåt tio så klädde vi på oss igen, tog med oss mia, och ställde oss på en öppen gräsmatta och kollade upp mot himlen, kom en hel del stjärnfall, var iallafall mer stjärnfall än vad jag har sett under mina 24 år! :)

Och nu är den ju här.. söndagen! den tråkiga, men sköna söndagen.. har inte gjort så mycket alls, var ute en sväng nu för ett tag sedan, men idag var det riktigt kallt ute, så mössan åkte på, och måste försöka hitta nå vantar att ha på morgonen när man står och väntar på bussen, det står väl inte på fören snön börjar falla, den har ju redan kommit på många ställen i sverige, lite mysigt, men kanske lite tidigt?

Nu sitter jag och funderar på vad mer det kan behövas göras här hemma, ska vattna lite blommor och grejja, sedna invänta att grannen kommer hem från hennes kurs, för måste prata med henne!

Hoppas att ni andra har haft en trevlig helg, för det har jag haft :)

Jag bjuder på lite bilder från våran utedag igår!















- Helgen!

Hej på er!
Nu börjar denna helg ta slut med.. helgerna går på tok för fort!
I fredags för att komma på andra tankar så åkte vi en väng först till valbo, och sedan till gävle för att handla mat. köpte på mig två par leggins, och två mascaror som dom sänkt prist på med närmare 140 kronor/styck, det gillar jag :)
Vi hade en mysdag, åt lite ute och prata massor och kom fram till vissa saker som kändes väldigt bra!

På lördagen så var det ju utflycktslördag som vanligt med pelle och mia och lillen :) vi stack iväg till Tierp till nya Royal som hade invigning, så vi fikade lite och mös där ett tag innan vi sedan åkte en sväng in på lidel och sedan for vi hem!

vi lämpa av dom hemma, sedan så skulle vi upp till oss för att storstäda.. men jag hann inte så långt.. samtalet som jag hade väntat på kom när vi kom hem, pappa ringde, och berätta att mormor hade somnat in.
hade ju vart så ledsen dagen innan så jag kände inte så mycket på en gång, satt mest tyst i soffan.. börja fixa lite hemma, sedan bara brast det, och jag förstår inte varför jag blir så hysterisk när jag blir ledsen.. jag skriker och nästan slåss, så erik fick ligga bakom mig i sängen och hålla i mig.. men det fruktansvärt skönt att verkligen få gråta ut ibland!
Men nu har hon det bra, mamma sa att det hade gått så fint till, hon var så fridfull lillmormor när hon hade dragit sin sista suck, och det glädjer mej, att hon inte hade smärta och led!

så den 1/10-2011 somnade hon in!
den 2/10 - 2000 somnade morfar in!

Så nu hoppas jag att dom håller varandras händer där uppe när dom återförenats :)

Vi beslutade iallafall på kvällen vid sju, att vi skulle åka hem till mamma och pappa, så vi packa in oss i bilen och åkte, kramades lite, och prata, minnen, och skratta ihop, mamma behövde det efter dessa dagar :)

Så vi sov kvar där till idag, jag älskar sängen som dom har där, jag vaknar aldrig på nätterna när jag sover där, sover hela nätter, här vaknar jag typ 1000 gånger varje natt!

Pappa åkte iväg med dennis till kumla imorrse på något, och mamma behövde komma iväg, så hennes vänninor tog med henne till mockelsmäss så hon kom på andra tankar.
Erik och jag stanna hemma och kolla rund på vinden, där jag hitta en kartong som det stod "skrivbord" på, från mitt rum som jag hade när vi bodde på kullen, hitta massa gamla kort på massa folk som vi satt och skratta åt :)

När mamma kom hem så hade hon köpt cocosbollar med skumm i till erik, och jag fick en skön tröjj/jacka med lurv i som är varm, som jag kan ha tills jag får sätta på mig vinterjackan :)

Sedan hade jag gjort mat till dom så dom hade något att tugga på till kvällen :)

Nu är vi iallafall hemma, jag har fixat alla fula blommor som behövdes rensas från gamla blommor och blad, gjorde sallad till imorrn, och nu har vi ätit lite kvällsmörgås!

i bakgrunden går SATC filmen, som jag nu ska kolla vidare på, Erik fick väldigt brottom in i sovrummet, då han avskyr den :)


Ha det fint!




Morsan och jag :)


RSS 2.0