-Dagen Före!

Hej på er!
Idag låg vi kvar länge i sängen och bara slappa, innan det var dax att kasta sig upp då jag fick ett mess av sandra att hon skulle komma NU så skulle vi åka till tierp, på med närmaste kläderna och kasta sig ut!
Först skulle hon fixa ett papper medans tova och jag kolla på fula leksaker och tavlor, sedan for vi tillbaka till söderfors, för lillan var så förkylld och lät så dålig, sedan tillbaka till tierp till apoteket och hämta medecin till henne, och vi hann även med att ta en fika, och sandra handla lite, och jag införskaffa en hårfärg, är fortfarande inte nöjd, men nu orkar jag inte hålla på längre.. nu får det se ut som det gör, är iallafall inte någon råttfärgad utväxt mot svart hår...

Lite senare ska vi käka pizza och ha uppesittarkväll vid pelle och mia med lite gott!

Imorrn är det ÄNTLIGEN julafton!

Hoppas ni får en trevlig juL!


-Valbobesök!

Hej på er!
Idag for vi iväg till valbo.. Erik skulle köpa julklapp till mig, även om jag inte tyckte att han behövde.. men han skulle det, så han fick väl göra det då :)

Medans han gick på sitt håll, så gick jag på mitt håll, träffa på Lisa och Mia en sväng, sedan strosa jag på mitt håll, köpte colour b4 till håret, och har nu tagit bort mina svarta molekyler ur håret, så nu är jag inte svarthårig längre, men jag har gammal färg kvar i håret, så får se om jag ska göra en till molekylavfärgning vid ett senare tillfälle, det var rätt dyrt, men helt klart värt det!
Nu sitter jag med en blond slinga i underhåret, ska se om det går att göra slingor när jag andvänt detdär, eller om den blir helt missfärgad, därför satte jag den i underhåret så den inte syns :)

Var på plantagen en sväng med, jag vart förälskad i två stycken orkidéer stvå stjälkade, sedan två mini orkidéer.. med fina krukor till, vart lite dyrare än vad jag tänkt mig.. men ibland lär man väl få unna sig?

Imorrn är det dan före dopparedagen, och jag LÄNGTAR! jag längtar ut till mamma och pappa nu, julen är alltid så mysig där ute!

nu ska jag kika under foliet hur slingan ser ut!

ha det fint i julstressen!



- Jag blir svettig!

Alla verkar ha ett snällt djur hemma, Amy är snäll, men envis, och en liten smula jävlig..
Alla tar så fina julkort, med sina djur på, och idag tänkte jag göra ett försök, hitta lite glitter, skulle göra om henne till en liten tärna.. men det var ju bra mycket lättare än gjort, hon vägra, antingen satt hon och tugga på glittret, och rymde och satte sig under soffan, hon spelade död, och var helt ledlös, gömde huvudet.. ingenting gick, men med lite lite tvång, så fick jag henne på bild, men det vart absolut inte bra.. så jag gav upp, hon får helt enkelt se ut som hon gör..
just för hon är en bitter katt som inte vill göra sig lite fin..











(här ville hon nog tala om att "tar du ett kort till klöser jag ögonen ur dig)



försökte få ihop ett litet julkort av alla 100 kort jag tog...




GOD JUL!


- Tisdag!

God kväll på er :)
Har precis klivit upp från ett rykande hett bad, jag ser ut som en kräfta, och det rök från min kropp när jag hade klivit upp, mina fingrar var som russin, hett ska det vara !

Igår hade jag en svart dag, riktigt svart.. jag tänkte helt för mycket, och som på dom svarta dagarna så blir det inget possetuvt, utan jag vänder allt till negativt "tänk om det är så?" "tänk om det blir så" mm.. och att grubbla så en hel dag, gör mig mer eller mindre hysteriskt, jag hatar såna dagar, ångest från när man vaknar, och det bara kryper i kroppen!
MEN ett samtal från världens bästa mamma, som bara behövde säga "men lugna ner dig nu, det löser sig" så landa jag, jag kände mej lugn igen..
Och idag känns allt som vanligt igen! :)

idag har jag handlat en julklapp till pappa, sedan får han vara med på ett hörn på mammas julklapp med, jag är nöjd med det jag köpt, och jag skulle uppskatta att få själv med faktiskt, men det unnar jag mig inte :)

Nu börjar se fram emot julhelgen, klapparna klara, och inslagna, det kom fyra småsaker till erik idag med till, jag längtar till julaftonsmorgon då jag får överraska honom med dom på sängen!

Lite synd att jag inte kommer få fira julafton med min syster, men jag får träffa henne på förmiddagen på juldagen iallafall!
Men min bror och familj får jag iallafall träffa :)

Nu hoppas jag att onsdagen och torsdagen går med rekordfart på praktiken, så jag kan få julledigt fram till den 16e, härligt med lite lov, eftersom jag vart i fullgång med först typ tio veckor på kursen, och nu 8 veckors praktik!

Nu ska jag mysa ner mig i soffan med en kopp te, och invänta halv åtta hos mig!




Ha det fint nu, på återseende!


- Hjältar!

Hej på er!
Idag var min lediga dag, skönt, men vart inte så ledig ändå!
På förmiddagen så var vi upp till brukshälsan, för erik hade ont i halsen och ville kolla så det inte var halsfluss nu innan helgen, men halsfluss var det inte, det var magkatarr och magsyra som kommer upp i halsen under natten, som gör att det "fräter" i halsen på natten, som gör att det gör så ont stackarn, så han fick magkatarr medecin, och halsebränna medecin, så nu hoppas vi att det försvinner, stackarn har känslig mage , förmodligen av en hel del olika saker!

Sedan åkte vi till tierp för att jag skulle på möte vid ams, och sedan erik skulle hämta ut medecinen.
Mitt möte gick bra, kände mig så glad när jag satt där, när jag fick frågan "vad ska du göra nu då efter du avslutat matchlineprogrammet? din tid börjar ju tyvär löpa ut här nu med ersättning.." då fick jag svara det jag längtat efter länge.. " ni får skriva ut mig den 16e, då vill jag inte ha något mer med er att göra (sagt med ett skratt då alltså) "
Dom båda kollar på varandra och undra säkert om jag var dum i huvvet.. haha.. innan jag förklara varför, och dom jubla, dom tyckte det var så kul.. sedan fråga dom om hur jag tyckt att det vart och så.. och jag tror faktiskt jag fick till det rätt bra, för min ledare på matchline var med, Inge.. och han fick faktiskt tårar i ögonen när jag berättade om hur jag kännt det där, från botten till toppen så att säga, det var lite rörande att se! kul!

Efter mötet så åkte vi och köpte julklapp till eriks mamma och pappa, sedan köpte jag lite nytt te..



-Pepparkaks te
-Lakrits och citron te
och sedan fick jag en liten påse "nissarnas te"

så här ska mysas om kvällarna och dricka lite varmt :)

Just nu sitter jag och kollar på Hjältar på fyran, det är så härligt att se så starka och hjälpsamma människor, och man kan verkligen inte hålla tårarna ifrån, jag säger bara WOW! tänk om fler var som som är med, då skulle man leva rätt tryckt!




Kram på er!


- Det går frammåt! :)

Hej på er!
I måndags så fick jag svaret om jag kom in eller inte på uska linjen.. och jag kom in! :D
i måndags skicka jag även in papper och det till csn, via nätet då.. och fick svar redan idag, att mitt lån är beviljat , ska bara lämna in studieförsäkran när skolan börjar så får jag första ersättningen. känns som om januari kommer bli en bra månad :)

I måndags beställde jag även eriks julklapp, vi brukar inte köpa saker till varandra, men i år ville jag vara snäll :)

har inte tid att skriva så mycket nu, ville bara skriva att jag kommit in på skolan!:)


Tråkigt bara att vissa inte kan vara glada för en.. men vet ni?! Det skiter jag fullständigt i, för det kommer jag komma ihåg, då tänker inte jag heller visa glädje om det händer dessa människor något! HA!



Mia och jag ska bli pluggisar :)

- 3.dje Advent!

Hej på er mitt i julstöket! ... eller?
Här hemma är det inte mycket julstök, inte ens tredje ljuset är tänt, vet inte ens om det andra är det än heller...
Har jäst och kessela i kylen, och mandelmassa, jag hade tänkt att baka lussekatter , men orken och lusten har inte funnits, räckte med mina saffrans skorpor, sedan tröttna jag! kanske att erik får uppdraget att baka när jag har praktik nu i veckan :)

Idag har det iallafall vart ett riktigt härligt väder, kollade ut genom fönstret i morrse, solen var framme, var väldigt vitt, och snön på gräsmattan glimmra, väldigt fint, och man vart genast på bra humör! :)

När vi vaknat till liv och fixat lite hemma , så tömde vi skafferiet på allt gammalt bröd och kakor och annat som fanns, så vi kunde dela ut en delikat lunch till alla hungriga änder , vart närmare en halv ica kasse med bröd och annat, jag gå hellre och utfodrar dom med lite gott, än att kastar!

Kommer ihåg när jag bodde i Sala, då jag och nettan var ute och mata dom var och varannan dag, vi gick till Coop och köpte typ 20 tekakor för en krona styck och gick till parken och mata dom, men där var dom ju helt galna, man kunde nästan bära dom, dom åt ur händerna, och hoppa upp i barnvagnen, nästan lite för tama?


Efter det så tog vi en promenad i det härliga vädret, så vi har fått både motion och frisk luft idag!


Hoppas att ni andra har haft en härlig advent!









-Förstår inte varför, men jag tror aldrig jag kommer att förstå, lika bra att låta tankarna stannar vid mig. -

- Inspererad!

Hej på er!
Igår så kollade jag på Leilas Jul. och jag typ älskar allt som hon gör. och tänkte testa på att göra det hon gjorde igår, saffransskorpor, då jag inte är något fan av saffran så förväntade jag mig inte så mycket,  mig inte så mycket.. men ack så goda dom vart! så tänkte dela med mig av receptet!


Saffrans skorpor.

100 g smör
1 g saffran
ägg
1.5dl strösocker
5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1,5 dl hel sötmandel

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.

3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.

4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.

5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.

6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.

7. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.

8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

9. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).





- Helgen!

Hej på er!
Nu var helgen över, den gick som vanligt snabbt!

Igår så var det ju eckerödax, men jösses vilken storm, var den värsta jag varit med om, fast jag var aldrig rädd eller åksjuk... men erik stackarn vart riktigt dålig.. kallsvettig, blek, och jag trodde han skulle svimma när som helst.. men vi fick i oss maten, sedan var det bara att försöka sitta resten av resan, gick inte att varken stå eller gå, folk ramla, båten var nedspydd, folk satt och var livrädda... nej usch, aldrig mera åka båt på vintertid, hädanefter så får det bli att åka sommartid :)
Vart iallafall lite flaskor hemhandlat!

Idag klven vi upp pigga, och bestämmde oss för att åka och överraska syrran!
Ringde på dörren, och hon öppnar och ser ut som ett frågetecken, och utbruster vad vi gör där, om vi åkt fel.. haha!
Vi var där några timmar, följde med till djurmagasinet och handla hundbädd, matskålar mm.. och tokmös med hundarna!
Sedan for vi vidare till lager 157, det var både stort, och hade massor med saker, och bra priser, jag ville handla massor, men idag handla jag bara en funk overall eller vad det heter, en one pice, den var riiiktigt skön, skönt att strosa omkring i hemma på kvällarna, Erik införskaffa en Pippitröjja :)

Sedan handla vi lite på Willys, sedan så åkte vi hem !

Lägger upp något kort på dom söta djuren !











- Varit handikappad!

Hej!
Nu har vi varit utan internet sedan i söndags, och vi har känt oss handikappad, vad tar man sig till utan internet? där finns ju allt.. och bara för det inte funkat, så har jag kommit på MASSA saker som jag ska kolla upp!
Modemet var pajj, så nu har vi fått ett nytt, även om adaptern var pajj, men fick ta den gamla så funka det, äntligen!

Imorrn så ska vi iväg till eckerö, skulle bli fint väder, men tydligen en hel del blåst, men jag har sett fram emot det så länge, så jag kommer åka vilket som, om det inte blir allt fö rmycket storm, men då kommer dom väl inte åka ut ändå!
För jag vill käka gott julbord och handla roligt i taxfreen :)

för tillfället har jag inte så mycket att updatera om, eventuellt kommer det mera på öndag, och någon bild :)

RSS 2.0