- Den har äntligen kommit! :)

Som jag väntat, och idag när posten kom, så hör man bara nå lätt som kommer ner.. "nehepp inte idag heller" sedan small det till, jihooo!

se så fin den är!














Jag Älskar den!helt klart värd 225 kronor :)


-Dumle...



♥♥♥♥ stycken av fem!


- Söndagsmys!

Hej på er!

På förmiddagen så kom mamma hit, vi packade in oss i bilen och styrde mot valbo, till Owes! där handla vi en liten ram till Jontes dagisfoto, en ny sil så jag kan sila bort sumpen från kaffet, för min är ju helt plötsligt borta?.. sedan födelsedagspressent till svärmor.. det konstigaste är ju att varför köper man saker som man inte tycker man har råd att unna sig själv, men man kan köpa i pressent?

Sedan for vi iväg till Gävle, där vi kollade lite i affärer och käade lunch, och sedan hitta vi in på en loppis, och där mina vänner, hitta jag något som jag letat efter såå länge.. som hade nog fått in ett parti från någon pizzeria eller så, för jag köpte en förpackning med typ hundra små burkar, som man brukar få bea sås i, med lock, perfekt att ha sås i när man tar med sig matlåda, lite sallad, eller något om man ska iväg, smart va?

Har föresten hunnit klart med dom flesta julklappar, Något kvar till jonte, sedan till julklappsbytet hemma vid mamma och pappa, sedan är vi klara, skönt! :)


Sedan har jag upptäckt något kul med min ena Ordkideé! Titta!



Börjar växa blad på ena själken, mamma hade aldrig sett nå liknande, inte jag heller, är på mitten av en själk :)


När mamma hade åkt hem sedan, så dammsög jag hela lägenheten, och har slängt ihop en kaka, så det luktar pepparkaka i hela lägenheten :) såg i nya Buffé tidningen att det tydligen ska vara gott med brieost och mjuk pepparkaka! :)







-Härliga Lördag!

Hej på er!
Då var lördagen här, en fins lördag, med massa sol, och massa kyla! :)
Gick ut till lekparken och lekte med massa barn, hade med mig systemen, men självklart så tog batteriet slut efter några kort.. typiskt, hade vart perfekt väder att ta massa kort , men nu ligger den på laddning i förebyggande syfte :)

Igår så hade erik och jag en mysfredag, packade in oss vid halv elva och for in till gävle, erik skulle leta kofta, och jag skulle kolla om det fanns något kul att handla.. men som vanligt så hittar jag inget, inget duger, allt är fult, vad är det för fult mode nu? är det slut med leggins, stövlar och en snygg kofta eller tunika? tydlige, för annars hade jag säkert köpt något sånt!
Vart iaf att erik hitta en kofta, och sedan köpte vi lite julklappar, så snart är allt klart, dom första införskaffades ju för någon månad sedan, tänkte försöka fixa klart alla denna månad, så man har det gjort!

Vi träffade emil i gävle med, så vi passa på att ta en lång fika med honom och som vanligt så blir det massa skratt och tok :)

På kvällen så for vi ut till villbo, och kollade på hockey, innan sedan vi kom hem vid halv tio, så det vart en heldag borta, skönt att komma iväg lite, även om det inte fanns så mycket att handla! :)

Nu får vi se vad vi hittar på, kändes som att jag förfrös tårna ute, så ska försöka tina upp dom lite, blir väl att ta fram snabeldraken och dra en vända , så man kan sätta igång med helgsmyset!

Hoppas att ni har en trevlig lördag! :)





- Kvällens middag!

Hej på er!
Var hem till AL en sväng lite tidigare, hon äter diet, och skulle göra en paj, som såg gudomligt god ut!
Så då vart jag med sugen på paj.. så jag slängde ihop en, för passande nog så hade jag ett färdigt pajskal i fysen kvar!
Tänkte dela med mig av receptet .

Paj med skinka med mögelost.

1 fyllt pajskal (antar att ni alla kan göra ett pajskal)

hackad skinka
en halv purjolök
salt
vitlökskrydda
vitlökspeppar
4 ägg
3dl grädde/mjölk
riven ost
smulad mögelost


MUMMS!



- Loppis-lördag!

God kväll på er!
Igår så firades erik här hemma, och på kvällen var vi ut och åt lite.. sedan idag var det dax för loppis, tyckte jag hade packat med ganska bra saker.. men fick typ inte sälja mycket alls..  hade inte förväntat mej det heller, men liiite mer än knappa 300 kunde vi väl ha fått sålt? och av dom pengarna så går ju en hundring till hyran av bordet.. sedan tyckte vi inte att det var någon mening med att spara dom ynka knappa två hundralapparna som var kvar, så jag köpte en full ikeapåse med kläder, och väskor..  kunde ha en del , och en del kunde jag inte ha, men en 100 lapp för det är ju liksom inget att diskutera, var mycket fint iallafall, tack Hanna!
Sedan vart det lite byten med mia som ville ha någon söt mjölkkanna och så !:)

Ska gå igenom såna saker som vi sedan kan skicka iväg till hela människan, och det andra ska jag försöka mej på att sälja på nätet, eller lämna in all koppar till en uppköpare, så kanske man kan få någon krona där..
Men tror dom tog loppisen helt fel datum, veckan innan lön och barnbidrag här i bruket, dom kunde ju kanske ha väntat till första advent!

nu har vi ätit middag, och jag sitter inlindad i soffan med filt, börjar bli riktigt kallt inne nu..
Tänkte jag skulle uppdatera bloggen just för att jag gjorde iordning en riktigt god middag!


(bild lånad från kokaihop)

Kassler Bombay

500g kassler
1st purjolök
5dl vispgrädde
2dl chillisås
annanasringar
banan
vitlökskrydda
örtsalt

Skiva kaslern i lagom tjocka skivor och lägg i botten av en form, skiva upp purjolöken och lägg ovanpå, likså med annanas, banan och jordnötter.
Vispa grädden med elvisp tills den blir tjock, blanda i chillisås och kryddor, och bred sedan ut det över kasslern och det andra..

In i ugnen i 175 grader i 40 minuter, och servera med jasmineris!

Det var nog det godaste jag ätit, är nog ungefär som flygande jakob, fast med kassler, värt att testa iallafall!





idag är det ingen vanlig dag!

För idag fyller min sambo och själsfränd år!



Jag älskar dej nu, och föralltid, du är det bästa som hänt mig! ♥


- Lördag

Hej på er!
Nu har vi hämtat hem två lådor med saker från mamma, som vi ska sälja på loppis nästa helg, blir det inte sålt, så kör vi iväg det till hela människan eller något liknande ställe som har mer behov av det , än oss, man kan inte spara på allt, sedan tror jag att vi har någon låda i förådet med som ska med och säljas!

Vi fick hem en pappåse med hjort och rådjurskött med , snarare närmare 10 kilo!

Igår vart vi bjudna på rådjursstek, potatis och gräddsås, saltgurka och gelé.. har vart en människa som inte tyckt om kött.. så har aldrig ätit mycket kött, går bra med grillat.. annat kött har mest bara växt i munnen .. men jag tror jag har vuxit upp lite.. jag tog tillomed om kött fler gånger igår, var fruktansvärt gott !:)


Första veckan på praktiken har gått kanonbra.. har mest gått efter som en svans och kollat på denna vecka, lärt känna personerna som är där.. sista dagen tog jag mer insiativ, som jag fick bra beröm för.. jag vill inte vara sådan som frågar vad jag ska göra hela tiden, utan bara göra det som ska göras.. men det kommer nog att gå bätte och bättre!

På söndag går jag ut och jobbar natt här i söderfors, så går av 7.00 på måndag morgon, så då blir jag hemma från praktiken, tror inte jag klarar av att jobba 20 timmar i sträck.. men det var iallafall okej att vara hemma enligt chefen, jobb kommer före praktik!

Ikväll får vi väl se vad som händer, var prat om att dricka lite uppe vid lisa ikväll, men har inte hört nå mera, men kanske får höra lite mer sedan.. får bli lite lugnt iaf om jag ska vara pigg dagen efter om jag ska orka vara vaken hela natten sedan!


Nu ska jag virra omkring lite på nätet och kolla.





♥ Fina Mormor ♥




Vi passade på att köpa en fin ljuslykta till min storasysters grav igår.. jag undrar hur du hade varit nu, om du levt? hur skulle du se ut? hur svårt handikappad skulle du vara? för mej spelar det ingen roll, du skulle ha en stor plats i mitt hjärta ändå ♥


RSS 2.0